Svatba číslo pět! Sedminásobný grandslamový vítěz se oženil

- Radek Štohl

Následující měsíc oslaví čtyřiasedmdesáté narozeniny. Ani pokročilejší věk ho však neodradil. Někdejší tenisový bouřlivák Ilie Nastase popáté uzavřel manželský svazek, když si vzal o třicet let mladší přítelkyni.

Rumunská legenda patří k nejrozporuplnějším postavám bílého sportu. Na jedné straně ukazoval velké tenisové umění (2 grandslamové tituly ve dvouhře, 3 grandslamové tituly v mužské čtyřhře a 2 grandslamové tituly ve smíšené čtyřhře), na té druhé si neodpustil výstřelky (během kariéry provokoval soupeře a hádal se s rozhodčími, jako reprezentační kouč ve Fed Cupu urážel soupeřky, před narozením dítěte Sereny Williamsové měl poznámky na to, jakou bude mít potomek barvu pleti).

V průběhu života proslul také milostnými zápletkami, celkově se čtyřikrát se rozvedl. Nedávno uniklo na veřejnost, že se oženil popáté, slavnostní obřad s o třicet let mladší krajankou Ioanou Simionovou proběhl v Mamaia resort.

„Nejednalo se o nic extra speciálního. Svatbu jsme měli v kostele, hostina proběhla v restauraci. Bylo to prostě nádherné. Vše jsme chtěli uspořádat s pár lidmi, bez nějakých velkých fanfár. Takhle si to přála má žena," prohlásil pro rumunská média Ilie Nastase, jenž se svojí manželkou blíže seznámil na podzim 2018.

Nastase má z předchozích manželství čtyři dcery a jednoho syna. Do svazku manželského poprvé vstoupil v roce 1972.