Překvapení v Rakousku! Thiem padl s hráčem druhé stovky

- Radek Štohl

Dominic Thiem poprvé po pauze prohrál. V sedmém utkání na rakouských turnajích po téměř třech hodinách nestačil na Sebastiana Ofnera, se kterým prohrál 6:7(4), 7:6(2), 4:6.

Aktuálně třetí hráč žebříčku je v Rakousku jednoznačnou singlovou jedničkou. Druhým nejlepším tamním tenistou je Dennis Novak nacházející se na pětaosmdesáté příčce. Až ve druhé polovině druhé stovky se ocitá další Rakušan, kterým je Sebastian Ofner (163.). Právě proti němu finalista posledních dvou ročníků French Open svedl neúspěšný pondělní zápas.

Thiem se dostával do problémů od úvodního setu. V osmém gemu sice zpátky získal ztracené podání z páté hry, a za stavu 6:5 na returnu měl setbol, tiebreak však vinou pomalejšího začátku nezvládl.

Druhý set byl téměř zrcadlovou kopií toho prvního. Thiem za stavu 2:2 podruhé získal brejk, o tři gemy později ale vydobytý náskok ztratil. Zkrácená hra již byl jednoznačnou záležitostí šestadvacetiletého tenisty.

O vítězi utkání tak musela rozhodnout třetí sada. Favorit zápasu do dějství vstoupil nejhorším možným způsobem, na servisu neuhrál jediný míček. Jelikož do konce setu oba hráči dominovali na podáních, tak se po dvou hodinách a devětačtyřiceti minutách zrodilo překvapení.

Pro Thiema se jednalo o první porážku od návratu na kurty. V úvodních šesti duelech si poradil s Lucasem Miedlerem (6:1, 6:2), Sandro Koppem (5:7, 6:3, 6:0), Davidem Pichlerem (6:0, 6:0), Jürgenem Melzerem (6:0, 6:0), Jurim Rodionovem (2:6, 6:3, 6:1) a Lenny Hampelem (6:3, 6:0).

Pro Series (AUT, Südstadtu)
Dominic Thiem (3.) –⁠ Sebastian Ofner (163.) 6:7(4), 7:6(2), 4:6