Příprava na život po kariéře? Tenis mi moc nechybí, přiznal Federer

- Jan Vojkůvka

Být ve věku, v němž většina tenistů už pověsila raketu na hřebík, a přesto patřit k nejlepším, to se nepovede jen tak někomu. O to víc překvapila poslední slova superhvězdy Rogera Federera, který přiznal, že během posledního období příliš netrénuje a tenis mu tolik nechybí.

Tenisový svět se zastavil kvůli pandemii koronaviru v březnu a na nejvyšší úrovni se určitě nebude hrát dříve než v srpnu. Rogeru Federerovi to příliš vadit nemuselo, byl po operaci a čekala ho rehabilitace. Přesto jeho konání v posledních týdnech trochu rozvíjí spekulace, že se Maestro již chystá na život bez každodenního tenisového shonu.

Zatímco hráči jako Novak Djokovič či Rafael Nadal usilovně trénují a snaží se před případným návratem tenisového zápolení nabrat formu, Federer zůstává v klidu. Nakolik se tak děje kvůli únorové operaci kolene, ovšem zůstává záhadou.

„Nikdy jsme nebyli doma na více než pět týdnů od mé poslední operace v roce 2016,“ sdělil Federer ve videorozhovoru s Gustavem Kuertenem s tím, že si toto období doslova užívá.

„Jsou to pro nás skvělé chvíle. I když se jako rodina, samozřejmě, někdy nemůžeme vystát a šílíme, jako všichni ostatní,“ smál se. „Naštěstí jsme všichni zdraví a ani naši přátelé neonemocněli tím virem, což je nejdůležitější.“

„V tuto chvíli ani netrénuji, protože k tomu nevidím důvod,“ přiznal Federer. Záhy ovšem dodal, že myšlenky na konec kariéry zatím nevnímá. „Se svým tělem jsem nyní spokojený a pořád věřím, že cílová páska je ještě hodně daleko.“

„Myslím, že i pro mou hlavu je důležité, abych si toto volno, po tolika odehraného tenisu, co nejvíce užil. Tenis mi teď popravdě moc nechybí,“ pokračoval. „Až ucítím, že se bude blížit návrat, budu mít cíl k tréninku. Pořád jsem hodně motivovaný,“ dodal bojovně.