Kvitová ovládla turnaj v Praze! V deštivém finále přehrála Muchovou

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se stala vítězkou ženské části turnaje O pohár prezidenta ČTS. Světová dvanáctka potvrdila ve čtvrtečním finále papírové předpoklady, když porazila Karolínu Muchovou po setech dvakrát 6:3. Finalistky trápily silné povětrnostní podmínky a duel musel být v průběhu druhého setu přerušen kvůli dešti. Kvitová zvládla dohrávku a pražským turnajem prošla bez ztráty setu.

Hned v prvním gemu finálového klání měla Petra Kvitová čtyři brejkbolové příležitosti, ale ani jednu nevyužila. Nabuzená Muchová poté prolomila servis dvojnásobné wimbledonské šampionky a vedla 3:1. 

Od toho momentu se však aktuálně 26. tenistce světa přestalo dařit a ztratila hned osm gemů v řadě. Kvitová mířila za finálovou výhrou, ale duel musel být kvůli dešti přerušen za stavu 6:3 a 4:1.

Po pauze byla aktivnější Muchová, která snížila na 3:4. Poté si však třiadvacetiletá tenistka přivodila zranění nohy a duel dohrávala se zdravotní indispozicí. Favorizovaná Petra Kvitová poté dovedla zápas do vítězného konce a po výhře dvakrát 6:3 triumfovala na turnaji O pohár prezidenta ČTS.

„Na turnaji jsem každý zápas hrála lépe, dnes to byl za ty tři dny určitě nejlepší výkon. Stejně to mívám i během sezony, jsem tedy ráda, že mě to po karanténě neopustilo.“ zhodnotila Kvitová třídenní klání v Praze.