Rána až do masa, boj s bolestí. Co vše Kolář obětoval pro finále?

- Michal Hladký

Třiadvacetiletý Zdeněk Kolář porazil Víta Kopřivu ve dvou setech a postoupil do finále turnaje O pohár prezidenta ČTS. V zápase ale musel ukázat pořádnou dávku statečnosti. O co šlo?

6:3 a 7:6 (3). Takovým výsledkem skončil semifinálový souboj mezi Zdeňkem Kolářem a Vítem Kopřivou. Prvně jmenovaný nastupoval do tohoto duelu s bandáží na pravé ruce, na které se mu postupně z puchýře vytvořila velice bolestivá rána.

„Stalo se mi to už před čtvrtfinále. Je to pro mě novinka, nikdy předtím jsem nic takového neměl. Nevěděl jsem, jak se s tím chovat. Je to horší a horší,“ povzdechl si momentálně třetí nejlepší český singlista na okruhu.

Na první pohled se puchýř jeví jako banální problém, jenže jsou místa, kde je taková bolístka pro tenisty nesmírně nepříjemná…

„Mám to v oblasti ruky, kde držím konec rakety. Je to snad nejhorší možná pozice. Ta koncovka rakety pořád ruku rozedírá, a to až do samotného masa. Nic příjemného, občas se kvůli tomu hodně špatně ovládá raketa,“ nechal se na tiskové konferenci slyšet Zdeněk Kolář.

I přes bolestivý hendikep Kolář na turnaji statečně bojuje a zatím neztratil ani set. Zranění ho však omezuje při úderech, hlavně pak při podání. „Servis to ovlivnilo značně, zvlášť ve druhém setu. Člověk s tím musí bojovat, nechci, ať to ovlivní mě nebo soupeře. Jednoduše to nechci dávat najevo,“ řekl Kolář.

Zítra ho čeká finálový zápas turnaje O pohár prezidenta ČTS proti Michaelu Vrbenskému. „Moc toho s tou rukou už dělat nejde. Teď půjdu za fyzioterapeutem. Za tím jsem byl včera odpoledne, dnes brzo ráno, následně před i po rozehře. Starali jsme se o to hodně, pomáhali mi s tím fyzioterapeut, doktorka i masérka. V zápase, jak se už člověk potí, tak se tejpy pomalu rozedírají, člověk to pak musí jen vydržet.“

I v posledním zápase na turnaji bude Kolář muset předvést velkou vnitřní sílu. V semifinále ukázal, že v cestě za titulem ho bolest nezastaví.


Galerie