Tak se soustřeď! hnala se Kvitová. Promluvila o absenci publika

- Radek Štohl

Petra Kvitová mohla předvést svůj tradiční úsměv. Během úterního odpoledne však musel stačit „jen" fanouškům u televizních obrazovek a jejímu přítomného týmu. Po utkání proti Barboře Krejčíkové se přesto snažila najít pozitivní věci. „Těšila jsem se na lidi, na organizátory, že všechny uvidím pohromadě," prohlásila dvanáctá hráčka žebříčku dvouhry.

Po odhlášení Karolíny Plíškové se stala velkou favoritkou. Ve čtvrtfinále ke všemu narazila na Barboru Krejčíkovou, která se teprve až v uplynulých měsících snaží prorazit mezi singlistky. Petra Kvitová svoji úlohu zvládla, mladší protihráčku přehrála 7:6(3), 6:2.

„Jsem ráda, že to bylo utkání s vítězným koncem. Z mé strany jsem nemohla čekat excelentní úroveň. Nejlepší tenis jsem hrála ke konci zápasu, kdy jsem cítila, jak to jde, nebo nejde. Celý zápas byl nahoru dolů, první set došel až do tiebreaku. Vzhledem k tomu, že jsme nehrály dva a půl měsíce, tak jsme předvedly dobrou úroveň," zhodnotila zápas třicetiletá Češka.

Také třetí postupující čtvrtfinalistka ženské dvouhry se na kurtu musela obejít bez podpory fanoušků. „Docela jsem se bála, jaké to bude hrát bez lidí, pro mě je publikum nejdůležitější, hodně mě žene dopředu. Když to porovnám s tréninky, tak jsem předvedla úplně odlišný výkon. Těšila jsem se na lidi, na organizátory, že všechny uvidím pohromadě. Jsem ráda, že se můžu vidět s holkami," oplývala nadšením někdejší druhá tenistka světa. 

Jak Kvitová na pozápasové tiskové konferenci uvedla, také pro zkušenou hráčku bylo chvílemi složité se koncentrovat. „Během zápasu to bylo hodně těžké. Stála jsem na returnu a říkala jsem si: „Tak se soustřeď!". Někdy to ale úplně nejde. Když jsem ale potřebovala, tak jsem začala hrát dobře. V důležitých momentech tam ta má hra byla," přiznala Kvitová, kterou v semifinále vyzve Kateřina Siniaková.