Když ani trenéři netleskají. Bylo to zvláštní, uvedla Muchová

- Radek Štohl

Stala se první úspěšnou čtvrtfinalistkou. Karolína Muchová na turnaji O pohár prezidenta ČTS vzhledem k současné situaci zažila velmi specifické utkání, což líčila také na pozápasové tiskové konferenci. „Když se vám podaří super úder, tak je úplně ticho. Ani trenéři netleskali," nechala se slyšet šestadvacátá hráčka žebříčku dvouhry.

Loni se na pražské Spartě dočkala nečekaného úspěchu. Na podniku WTA dokráčela až do finále dvouhry, ve kterém nakonec nestačila na Jil Teichmannovou ve třech setech. Rozdíl oproti předchozímu turnaji byl pochopitelně velký. „Byla jsem jinak připravená. Jsem však ráda, že jsme si konečně zahrály," těšilo třiadvacetiletou tenistku.

Největší změna byla citelná na první pohled. A to doslova. Zatímco při cestě uplynulým ročníkem J&T Banka Prague Open 2019 jí podporovalo velké množství českých fanoušků, letos z preventivních důvodů ohledně koronaviru sledovala prázdné tribuny. „Je to zvláštní. Když se vám podaří super úder, tak je úplně ticho. Ani trenéři netleskali. Na zítra jim to snad musím říct, protože tleskat se určitě může," smála se Karolína Muchová.

Česká hráčka ale následně zvážněla. „Nikdo nepovzbuzuje, nikdo netleská, není tam žádná odezva po dobrém míči. Pro mě je to divné, protože mi to hodně pomáhá. Povzbuzování vám dodává energii," smutnila Muchová, která během utkání s Kristýnou Plíškovou přišla o jeden servis. Ani to jí nakonec nezabránilo při výhře 6:3, 6:4.

Kdo pečlivě pozoroval závěr prvního čtvrtfinálového zápasu, pořádně zpozorněl. Karolína Muchová při tradičním poděkování u sítě nabízela soupeřce ruku, což současné regule nepovolují. „Říkala mi, že to musíme provést raketou. Pak jsem si na vše vzpomněla, takže jsme se zasmály. Byl to můj první "raketa-shake". Ale je to zvláštní," popisovala Češka situaci u pásky.

Netradiční byla také pauza od soutěžního zápasu. Ten poslední odehrála před více jak třemi měsíci v Dauhá, týden poté do svých řad angažovala zkušeného trenéra Davida Kotyzu. Spolupráce však vinou předešlých opatření prozatím nebyla tak velká.

„Prakticky se nemáme na co připravovat, nemáme konkrétní cíl. Je to spíše udržování. Zaměřili jsme se na specifické věci, které bychom chtěli zlepšit. Jsem s ním velice spokojená. Nechci mluvit za něj, ale myslím, že nám to sedí. Za mě je to úplně super," dodala Muchová.