ATP

Upřímný Toni Nadal: Kdybych nebyl strýc Rafy, fandil bych Rogerovi

- Radek Štohl

Toni Nadal projevil tenisové sympatie k Rogeru Federerovi. Strýc a bývalý trenér devatenáctinásobného grandslamového šampiona Rafy to prozradil v povídání pro Eurosport. Devětapadesátiletý Španěl zároveň uvedl, že jeho někdejší svěřenec se na kurtech více trápil s Novakem Djokovičem.

Až do konce sezóny 2017 působil jako jeho hlavní kouč, od následujícího roku se do pozice trenéra přemístil další Španěl Carlos Moya. Toni tak s Rafou nechyběl u památného grandslamového finále Wimbledonu proti Rogerovi Federerovi, který je podle strýce Nadala nejlepším hráčem všech dob.

„Jedná se o úžasného tenisu. Jeho hra mě velmi baví," rozpovídal se muž, který se podepsal pod pětasedmdesát titulů na okruhu ATP. I přesto neskrývá sympatie ke zkušenému Švýcarovi.

„Kdybych nebyl strýc Rafy, tak bych si přál, aby Federer vyhrál všechny zápasy. Líbí se mi jeho styl hry, jelikož působí velice elegantně a zároveň velice efektivně. V současnosti ho rovněž můžeme považovat za nejlepšího tenistu historie. Rod Laver a Rafa za ním nejsou daleko, ale Roger této debatě vládne," pokračoval Toni Nadal.

Španěl při zmínce opomenul Novaka Djokoviče, jenž letos neprohrál jediný zápas, zásluhou čehož dobyl jak Australian Open a Dubaj. Srb tak na Rogera Federera ztrácí tři grandslamové tituly. Na rozdíl od Švýcara však Rafaelu Nadalovi působil větší problémy na dvorcích.

„Není to o tom, kdo z nich je lepší. Když jsme hráli proti Federerovi, tak jsme znali způsob, jak ho porazit. Věděli jsme, co musíme udělat. Zatímco proti Djokovičovi se nejednou přihodilo, že netušíme, co na něj může platit. Radši tak nastupuji proti Federerovi," dodal Toni Nadal.