Andy Murray vyslyšel vzkaz mladého chlapce a zúčastní se exhibice v Abú Zabí

- Jan Havlovic

Andy Murray je druhým tenistou, který potvrdil účast na prosincové exhibici Mubadala World Tennis Championship v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Vůbec prvním tenistou, který potvrdil účast na letošním ročníku, byl Kanaďan Milos Raonic.

Mubadala World Tennis Championship se koná vždy na konci kalendářního roku, konkrétně od 29. do 31. prosince a je neoficiálně považován za start nové tenisové sezony. Britský tenista s účastí váhal, nicméně nyní je jistě, že se v Zayed Sports City v Abú Zabí představí. Rodákovi z Glasgow k finálnímu rozhodnutí pravděpodobně dopomohla také fotografie, kterou Murray dostal od mladého tenisty přímo z Abú Zabí. Hasoon Al Nowais na ní stojí přímo na kurtu v International Tennis Centre a v ruce drží papír s nápisem "Andy, přijeď si zahrát". Dvojnásobný wimbledonský vítěz neváhal, fotografii umístil na svůj facebookový profil a k příspěvku napsal. "Dostal jsem tvojí zprávu, Hasoone - budu tam! Nemůžu se dočkat návratu do Abú Zabí, těsím se, až se uvidíme v prosinci.".

Murray je tedy druhým tenistou, který se prosincové exhibice zúčastní, stále jsou však čtyři volný místa. Nejvíce se mluví o účastí Rafaela Nadala, jenž minulý ročník celý vyhrál. Nad účastí španělského tenisty však visí otazník, této akce se účastní pravidělně, avšak například v roce 2012 se na poslední chvíli z turnaje odhlásil. 

Andy Murray má za aktuálně sebou velmi těžkou část sezony, která se projevila na jeho zdravotním stavu. Podle všeho má britský tenista problémy s pravou rukou. „Musím zjistit, o jaké zranění se jedná a podstoupit léčbu. Potřebuji pauzu. Hrál jsem nyní opravdu hodně, a tak si moje tělo musí odpočinout," uvedl Murray. Nyní bude olympijský vítěz z Londýna odpočívat, nicméně v Abú Zabí bude připraven!