21krát a dost! Bývalá juniorská hvězda porušila protikorupční předpisy a má doživotní distanc

- Jan Havlovic

Egypťan Youssef Hossam obdržel od jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU) doživotní distanc za protikorupční jednání. Jednadvacetiletý tenista se provinil proti pravidlům hned 21krát a napodobil svého staršího bratra Karima, který dostal doživotní zákaz provozování tenisu na profesionální úrovni před dvěma lety.

Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) obvinila Hossama z napomáhání ke korupci, ovlivňování zápasů a nehlášení korupce. Mladý tenista se provinil také tím, že žádal ostatní tenisty, aby v zápasech nepodali maximální výkon. 

„Pan Hossam se spolu s dalšími stranami podílel na rozsáhlém pokusu o korupci na profesionálních turnajích nižší úrovně. Protikorupční předpisy porušil 21krát,“ stojí v prohlášení TIU. Youssef Hossam nevyjádřil při vyšetřování ochotu spolupracovat, což bývalému 291. tenistovi světa s ohledem na vynesený verdikt přitížilo.

Youssef Hossam napodobil svého staršího bratra Karima, který vyfasoval doživotní distanc před dvěma lety, když se provinil proti pravidlům hned v šestnácti případech.

Jednadvacetiletý Hossam byl považován v juniorských letech za velkou tenisovou naději, když se v juniorském žebříčku dostal do TOP 10. Hossam byl i platným členem egyptského daviscupového týmu a na rankingu to dotáhl nejvýše na 291. pozici.