Zdravotníci, díky! Bartyová vyjádřila poctu na střeše

- Radek Štohl

Nevšední zážitek prožila Asleigh Bartyová. Aktuální světová jednička ve dvouhře a trojnásobný grandslamový vítěz Patrick Rafter se na začátku týdne potkali na střeše jedné z nemocnic Brisbane, aby poděkovali všem zdravotníkům. U této příležitosti nechybělo ani několik úderů přes připravenou síť.

Čtyřiadvacetiletá tenistka o celé exhibiční události informovala na svém oficiálním twitterovém účtu. „Poslední týdny představují výzvu pro každého z nás. Je potřeba poděkovat báječným doktorům, sestrám a hrdinům, kteří nás drží v bezpečí. Speciální poděkování patří nemocnici Royal Brisbane & Women’s Hospital. Bylo vážně skvělé si zahrát s třemi australskými legendami," těšilo Asleigh Bartyovou.

Radost z příjezdu hvězd bílého sportu projevil ředitel nemocnice David Rosengren. Právě do této části země přijíždí většina nakažených pacientů z oblasti Queenslandu, která tvoří téměř polovinu obyvatelstva v australském hlavním městě.

„Naši pracovníci tady v podstatě pracují jako otroci. Jsou velmi oddaní. Bylo velmi důležité, že měli příležitost s nimi strávit pět minut, znovu poznat světlejší část svých životů a dostat uznání. Jak Ash, tak Pat zde mají hodně fanoušků. Jejich úsměv okolo nemocnice byl výjimečný," uvedl Rosengren.