Finále v plné palbě. Francie omilostnila úspěšné deblistky

- Daniel Kubelka

Listopadové finále Fed Cupu ve Štrasburku se nakonec odehraje i s Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovičovou. Francouzská tenisová federace totiž ukončila suspendaci svých hráček.

Nejvyšší tenisový orgán omilostnil úspěšný deblový pár a dle serveru tennisactu.net tak mohou obě hráčky nastoupit ve finále týmové soutěže v listopadu tohoto roku. V něm Francouzky na domácí půdě přivítají výběr České republiky.

Garciaová s Mladenovičovou si po vypadnutí v prvním kole olympijské čtyřhry stěžovaly na neprofesionání chování ze strany francouzské tenisové federace. Dle výroků obou hráček jim nikdo z funkcionářů neřekl, že musejí mít být oděny ve stejném oblečení, a tak celou situaci musela řešit až těsně před utkáním Mladenovičová, která své spoluhráčce zapůjčila oblečení.

Nasazené dvojky v Riu pak následně v úvodním zápase nečekaně vypadly a za viníky svého vyřazení pak označily právě zástupce tenisové federace. Ta ve svém sobotním prohlášení přiznala, že na vzniklé situaci nese svůj podíl viny a do reprezentace nakonec obě hráčky vrátila.