FOTO: Pohádka na Curyšském jezeře! Jak žije Federer s rodinou?

- Jan Vojkůvka

Roger Federer tráví čas, stejně jako většina lidí po celém světě, kvůli pandemii koronaviru především doma. Každý svůj domov miluje a platí to i u švýcarského tenisty, který žije v nádherné prosklené vile na Curyšském jezeře.

Švýcarská legenda vlastní sice několik nemovitostí, ale jeho dům na Curyšském jezeře je skutečným skvostem. Vila, kterou Federerovi postavili v roce 2014, byla zakoupena za 6,5 milionů liber (202 milionů korun).

Třípatrový dům má, kromě jiného, také dva apartmány pro hosty. Podle informací v jednom z nich žijí rodiče Federera, Robert a Lynette, kteří tráví se svým synem, jeho ženou Mirkou a vnoučaty, spoustu času.

Federerova vila vyniká především mnoha okny a velkými balkony a terasami, ze kterých je výhled na Curyšské jezero. V proskleném domě je rovněž bazén, posilovna, podzemní garáže a mnoho prostoru nejen pro odpočinek, ale i aktivní trénink.

Jedná se doslova o pohádkový dům na pohádkovém místě. A to je vidět i z fotografií, které byly zveřejněny. Prohlédněte si je ve fotogalerii níže.


Galerie