Šalamounské řešení! Parťačka české deblistky vyzrála na zákaz cestování

- Filip Lefenda

Ani v dobách přísných opatření proti šíření pandemie koronaviru nizozemská deblistka Demi Schuursová nezahálí. Ve formě se udržuje se svým belgickým koučem, a to i navzdory tomu, že jsou hranice mezi oběma zeměmi momentálně uzavřené.

Zákaz cestování vyřešila někdejší světová sedmička vskutku šalamounsky. Šestadvacetiletá tenistka si přímo na nizozemsko-belgickém pomezí pronajala před časem kurt Sjenga Schalkena, bývalého jedenáctého singlisty světa.

Právě jeho pozemkem prochází státní hranice. Schuursová tak na něj vstupuje z nizozemského Neeritteru, zatímco její trenér z belgického Kessenichu.

„Jsem mu vděčná. Je fajn, že si tenisté navzájem pomáhají,“ chválila nabídku Schalkena vítězka deseti podniků WTA, která si zahrála i na posledních dvou Turnajích mistryň.

Pro letošní sezónu utvořila deblové duo s Češkou Květou Peschkeovou, odehrát ale spolu stačily jen šest utkání s padesátiprocentní úspěšností. „Teď musíme čekat. Jakmile se ale zase začne hrát, budeme připravené,“ slibuje Schuursová.