Úřadující šampion z Roland Garros nakrátko změnil zaměstnání. Doplňuje regály v supermarketu

- Jan Havlovic

Kevin Krawietz je úřadujícím šampionem ze čtyřhry z loňského Roland Garros. Elitní německý deblista se v době koronavirové krize rozhodl dobrovolně změnit zaměstnání. „Už několik týdnů doplňuji v supermarketu zboží do regálů. Dlouho jsem si chtěl vyzkoušet normální zaměstnání,“ uvedl osmadvacetiletý tenista v rozhovoru pro deník Spiegel.

Grandslamový šampion si během své tenisové kariéry vydělal přes jeden milion dolarů, jen za loňský triumf na Roland Garros si vysloužil bezmála osm milionů Kč. V této době si vydělává 450 euro (zhruba 12 tisíc korun), za které doplňuje v supermarketu zboží do regálů.

„Vyklízím regály a plním je, společně s jedním kolegou. Dávám pozor na to, aby byly regály s uzeninami a sýrem stále plné, a odstraňuji prázdné kartony,“ popisuje Krawietz úkony, které musí v pracovní době dělat. 

Osmadvacetiletý Krawietz odmítá, že by se nechal zaměstnat kvůli finančním problémům. „Už dlouho jsem myslel na to, že si vyzkouším nějaké normální zaměstnání. A korona mi k tomu dala příležitost,“ objasňuje tenisový profesionál, který ocenil práci svých kolegů ze supermarketu.

„Je potřeba k nim mít respekt. Někteří z nich vstávají už v pět hodin ráno a od půl šesté jsou v obchodě. Já jsem na rozdíl od nich měl v životě ten luxus, že se z mého koníčku stalo i povolání,“ uvedl aktuálně třináctý deblista světa.

Trojnásobný vítěz turnaje ATP a grandslamový vítěz z Roland Garros se kromě práce v supermarketu připravuje také na obnovení tenisové sezony. Krawietz má v Německu coby profesionální sportovec výjimku a může třikrát nebo čtyřikrát týdně trénovat v hale.