Německo bude v květnu hostit exhibiční turnaj s přísnými opatřeními

- Jan Vojkůvka

Německý stát Porýní-Falc chystá na začátek května tenisovou exhibici, které se zúčastní osm tenistů. Čtyřdenní turnaj, který nabídne celkem 32 zápasů, bude probíhat za velmi přísných podmínek.

Tenisové okruhy jsou přinejmenším do poloviny července u ledu, a znovurozehrání sezony je aktuálně ve hvězdách. V době tenisového temna přichází z nejrůznějších koutů alespoň trochu pozitivní zprávy v podobě soukromých exhibic.

Jednou takovou je akce v Německu, které se zúčastní celkem osm tenistů od 1. května. Nejvýše postavenými hráči na žebříčku, kteří budou tento německý turnaj hrát, jsou Yannick Hanfmann (143. místo) či Dustin Brown (239.). Hrát by měl i Brit Jan Choinski, který žije v německém Koblenzu.

Turnaj budou doprovázet přísná bezpečnostní opatření. Na kurtu budou vždy přítomni jen tři lidé, tedy dva hráči a umpirový rozhodčí. Hráči budou zároveň muset nosit ochranné pomůcky, pokud zrovna nebudou hrát.

Celá exhibice také proběhne bez publika a konat se bude na antuce v tenisové akademii poblíž malého městečka Hoehr-Grenzhausen. Vysílat ji bude Tennis Channel.

Nejedná se přitom o jedinou akci, která bude v následujících týdnech probíhat. Už v sobotu oznámil trenér Sereny Williamsové, Patrick Mouratoglou, že bude ve své akademii na jihu Francie pořádat pětitýdenní turnaj.