Královna deblu, královna Stromovky. Hlaváčková s Gasparjanovou ovládly čtyřhru

- Jakub Slunečko

Pátek byl svátkem tuzemského tenisu. Kromě ryze českého semifinále v singlu viděli diváci ve Stromovce také finálové utkání ve čtyřhře. K velké radosti publika ho ovládla Andrea Hlaváčková s parťačkou Margaritou Gasparjanovou. Přestože spolu hrály vůbec první turnaj, žádná dvojice je nedokázala zastavit.

„Je to úžasné, jsem moc ráda, že se nám to povedlo tak dobře dotáhnout,“ zářila česká tenistka po finálovém vítězství 6:4 a 6:2. „Celý týden jsme bojovaly v supertiebreacích a nakonec jsme to zvládly,“ připomněla průběh turnaje. Ve třech předchozích zápasech musela Hlaváčková s Gasparjanovou skutečně rozhodnout o vítězství až ve zkrácené hře.

Možná to bylo i tím, že se musely nejdřív pořádně sehrát. Nejenže byly na prvním společném turnaji, Hlaváčková se navíc musela naučit hrát na opačné pozici, než je zvyklá se svou běžnou deblovou partnerkou Lucií Hradeckou. Česká tenistka se ale s novou rolí prala velice dobře, hrála vítězné míče a v pátečním finále už byla společně s Gasparjanovou suverénní.

„Já myslím, že jsme hrály uvolněně a měly jsme ze sebe navzájem dobrý pocit,“ hodnotila Hlaváčková sílu česko-ruské dvojice. „Užívaly jsme si turnaj a každý zápas jsme byly o trošku lepší než v tom předchozím,“ dodala trojnásobná grandslamová vítězka.

Hlaváčková si po zápase vychutnávala zasloužené ovace od diváků, kteří v hezký slunečný den zaplnili ochozy v pražské Stromovce. „Motivace předstoupit před plné tribuny byla obrovská. Jsem moc ráda, že se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce,“ řekla při pohledu na fanoušky.

„Strašně moc děkujeme za fandění, za to, že jste přišli i v té zimě,“ vzkázala publiku. „Byli tady lidé už od prvního kola kvalifikace a to se neskutečně cení,“ usmála se šťastná Hlaváčková při rozhovoru přímo na kurtu. Pak už ji s Margaritou Gasparjonovu čekaly oslavy a předání cen. Česká hráčka se pro příští turnaj vrací opět ke své tradiční partnerce - Lucii Hradecké.