Dominic Thiem prožívá nejklidnější období života. Čím zahání nudu?

- Jan Vojkůvka

Finalista letošního Australian Open, Dominic Thiem, se díky nedobrovolné přestávce dostal do bodu, kdy prožívá nejklidnější období svého života. Zdárně se vypořádává i s přicházející nudou, která se do jeho každodenní rutiny vkrádá.

Thiem zahájil letošní sezonu úspěšnou poutí až do finále Australian Open, kde sice podlehl Novaku Djokovičovi, ale zaznamenal svůj životní výsledek. Doposud bylo totiž jeho maximem pouze 4. kolo. I proto ho mohlo přerušení sezony velmi mrzet.

Nyní, stejně jako ostatní, netrpělivě vyčkává, kdy se tenisový kolotoč opět rozběhne.

„Je to na nic. Cítíte se stoprocentně zdravý, připravený, ale nevíte, kdy se zase začne,“ odhalil Thiem své pocity pro rakouský deník Krone. „Podle plánu bychom mohli hrát v polovině července. Doufejme, že všechno bude v pohodě. Už mi chybí výzvy a bitvy na kurtu.“

Světové trojce nezbývá, než čekat doma na okamžik, kdy bude moci začít opět naplno trénovat. Zamýšlí se tak i nad hlubšími otázkami, včetně toho, proč pandemie paralyzovala celý svět.

„Jsem si jistý, že se z této složité situace poučíme. Uvědomíme si, že globalizace byla extrémní. Všechny se stalo větší a rychlejší. Doufám, že se v budoucnosti staneme více zodpovědní,“ podotkl Thiem.

Na druhou stranu si Rakušan užívá chvíle klidu, které už dlouho nepoznal. „Prožívám nejklidnější období života. Žádný tlak, žádné tvrdé tréninky, žádné lety po světě. I když jsem byl mladý, tak jsem měl trochu stresu,“ přiznal.

Je to však i pro něj svým způsobem náročné období. „Snažím se alespoň trochu na sobě pracovat a rovněž vylepšuji své fotbalové dovednosti ve hře FIFA. Hraji ve skupině asi 14 přátel a užívám si to,“ smál se Thiem.

Rád by však místo ovladače od herní konzole opět pevně uchytil svou raketu. „V kalendáři ATP není vůbec taková dlouhá pauza, a i tréninkové možnosti jsou nyní omezené. Jsem sám doma a musím se udržovat alespoň trochu ve formě. Chodím třeba na procházky,“ dodala světová trojka.