Přestaň číst takové s...ky! Kyrgios povzbudil mladého kolegu

- Radek Štohl

Nick Kyrgios v poslední době předvádí jeden dobrý skutek za druhým. Na začátku dubna se mimo jiné rozhodl darovat jídlo potřebným lidem, během Velikonoční neděle vlídnými slovy podpořil amerického tenistu Noaha Rubina.

Vše rozjel čtvrteční twitterový příspěvek čtyřiadvacetiletého Rubina. Francouzský deník L'Équipe ho totiž zařadil mezi dvacítku osob, které jistým způsobem ovlivnily světový tenis.

„Rád bych poděkoval jim za tuto poctu. Jsem na stejné stránce jako dalších devatenáct lidí, kteří „v tenise patří k tomu důležitému". Nechci se nijak vychloubat, ale ukazuje to vynaložené úsilí mého týmu a také, co odevzdávám tenisu. Necítím se tak ceněný. Slibuji však, že na tom budu pracovat do chvíle, dokud se tak nepřihodí," napsal bývalý šest hráč juniorského kombinovaného žebříčku.

Americkému tenistovi se na jeho tweet dostala řada reakcí. Jedna z nejzajímavějších přišla od vyhlášeného bouřliváka Nicka Kyrgiose. „Proč by ses bez ohledu na tento seznam neměl cítit doceněný? Předvádíš skvělou práci. Jsi výborný tenisový profesionál. Přestaň číst takové s...ky!," zareagoval Kyrgios na příspěvek mladšího Rubina.

Noah Rubin se do TOP 20 deníku L'Équipe dostal na základě svého vyprávění na portále „Behind the Racquet". Tato webová stránka nabízí zpověď úspěšnějších i méně známějších tenistů, kteří se rozhodli poodhalit část svého životního příběhu.

Právě ten od Rubina dosud zaujal nejvíce. Aktuálně 225. hráč ve svém monologu promluvil o zrádné a dlouhé cestě, během které tenis i přes velké úsilí hráčům nic nedluží. Američan se rovněž rozpovídal o tom, že pokud tenisté hrají čistě kvůli penězům nebo slávě, tak se to dříve či později projeví a budou se cítit neštastní. 

Origiální verze je k nalezení zde.