Zrušené turnaje? Wimbledonský vítěz přišel na způsob, jak během pauzy vydělat peníze

- Filip Lefenda

S chybějícími financemi za účast na turnajích se každý z tenistů vypořádává po svém. Kreativní je v tomto směru především Američan Noah Rubin. Někdejší vítěz juniorského Wimbledonu přišel před měsícem s nabídkou tenisových kurzů. Nyní své služby ještě rozšířil.

„Budu nějaký čas v New Yorku a poskytnu vybrané tenisové lekce. Pokud máte zájem, dejte mi vědět,“ napsal 12. března Rubin na svůj twitterový účet. A zájem byl vskutku obrovský.

V době, kdy pandemie koronaviru zasáhla mohutně i Spojené státy, přišel čtyřiadvacetiletý Američan s novou myšlenkou. Prostřednictvím internetu začal radit začínajícím tenistům.

„S touto myšlenkou jsem si pohrával už delší dobu a karanténa je ideální příležitostí, jak ji uvést do praxe,“ prozradil vítěz čtyř challengerových turnajů.

„Rád bych díky tenisu měnil životy lidí. Publikoval jsem svůj záměr na sociálních sítích a během chvilky jsem obdržel asi padesát žádostí o spolupráci,“ líčil aktuálně 224. hráč světa, po kterého jde v těžkých dobách i o přivýdělek.

„Vybral jsem celkem 25 studentů. Dohodli jsme se spolu na cenách a jdeme do toho,“ sdělil Rubin s tím, že za lekci si účtuje okolo 30 dolarů (přibližně 750 korun).

A jak taková „výuka“ vlastně v praxi probíhá? „Studenti mi posílají videa svých úderů a já jim odpovídám vlastními videi, kde jim vysvětluji, co je a není správné. Pokud chtějí ke stejnému úderu druhou konzultaci, je to za dalších 10 dolarů,“ vysvětlil tenista, jehož žebříčkovým maximem je zatím 125. místo.

„Je to opravdu velká zábava. Jde o dobrý způsob, jak se udržet v kontaktu s tenisem,“ dodal na závěr.