Americká televizní stanice vysílala maraton zápasů Federera s Nadalem. Následují sestry Williamsovy

- Jan Havlovic

Televizní stanice ESPN si připravila na tento víkend speciální vysílání pro tenisové fanoušky. V sobotu běžel celých 22 hodin maraton vybraných zápasů mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem. O den později přijde na řadu vzpomínka na souboje legendárních sester Williamsových.

Sobotní tenisový maraton nezapomenutelných bitev Rafaela Nadala s Rogerem Federerem měl mezi fanoušky velký úspěch. Na své si v neděli přijdou také příznivci ženského tenisu. 

Americká sportovní stanice ESPN se rozhodla v sobotu odvysílat vyjímečné momenty z historie ženského sportu a právě sestry Williamsovy budou mít v tomto programu důležitou roli.

Vysílat se bude i dokumentární film “Nine for IX: Venus vs.”, který natočila v roce 2013 režisérka Ava DuVernayová. Snímek se zaobírá kromě tenisové kariéry také úsilím Venus Williamsové v boji za stejné ohodnocení pro ženy ve Wimbledonu. 

Zlatým hřebem programu bude zatím poslední společné velké finále sester Williamsových, které proběhlo před třemi lety na Australian Open. Třísetovou melbournskou bitvu ovládla o rok mladší Serena, která po výhře dvakrát 6:4 získala zatím poslední grandslamovou trofej. 

Serena Williamsová překonala ziskem 23. grandslamového titulu Němku Steffi Grafovou, která do té doby držela rekord otevřené éry.

Na koronavirovou pandemii zareagovala i Česká televize, která na kanálu ČT Sport vysílá v těchto dnech historické klání z různých sportů. Fanoušci tak měli možnost spatřit záznam semifinále Wimlbedonu z roku 1989 mezi Borisem Beckerem a Ivanem Lednem či zápas Hany Mandlíkové s Martinou Navrátilovou v legendárním pražském finále Fed Cupu 1986.