Přiznání otevře tenistům oči. Wild není jediným, kdo virus má, upozorňuje legenda

- Filip Lefenda

Bývalá světová jednička ve dvouhře i čtyřhře, Američanka Lindsay Davenportová, ocenila přiznání Thiaga Seybotha Wilda. Ten se stal tento týden prvním tenistou, který se oficiálně přiznal k nákaze koronavirem. Některým hráčům to podle třiačtyřicetileté legendy otevře oči. Zároveň však čeká, že se situace bude ještě zhoršovat.

„Opravdu Thiagovi tleskám za to, že vyšel s přiznáním na světlo veřejnosti. Není to vůbec snadné,“ řekla Davenportová v rozhovoru pro Tennis Channel. Seyboth Wild informoval o své nemoci ve středu na sociálních sítích.

Olympijská vítězka z Atlanty ovšem očekává, že podobných případů bude mezi tenisty přibývat. „Spousta hráčů a hráček je z Itálie, Španělska či Francie. Myslím, že se ještě dočkáme spousty až hororových příběhů o tom, čím si jednotliví tenisté procházejí,“ předvídá Davenportová.

„Myslím, že teď dojde k obrovskému probuzení všech hráčů. Pokud dosud nebyli virem znepokojeni, teď už budou,“ dává tušit populární Američanka. „Oči to otevře i těm, kteří nechápali, proč se na několik týdnů dopředu ruší turnaje,“ dodala majitelka 55 singlových a 38 deblových titulů z okruhu WTA.

„Opravdu to bude těžké. Nemyslím si, že je jediným hráčem, který to má. Po celém světě je tolik tenistů,“ zamyslela se Davenportová. „S nákazou bojují téměř všechny země,“ dodala.

Thiago Seyboth Wild vyhrál na začátku března jako nejmladší Brazilec v historii turnaj ATP, pro svou nejcennější trofej si v pouhých devatenácti letech došel v chilském Santiagu. O necelé čtyři týdny později ohlásil Jihoameričan na sociálních sítích, že byl pozitivně testován na koronavirus a je v domácí karanténě, kde postupuje podle rad lékařů.