Hyenismus! Podvodníci chtěli využít solidarity Kuzněcovové

- Michal Hladký

Světlana Kuzněcovová byla už podruhé obětí útoku ze strany podvodníků, kteří se z ní snažili pomocí SMS vylákat peníze. Naštěstí k ničemu nedošlo, ale její zkušenosti mohou posloužit jako varování pro všechny ostatní.

„Dostala jsem zprávu od Jevgenije Kafelnikova (bývalá světová jednička — pozn. red.), teda to tak na první pohled aspoň vypadalo. Už jsem mu málem peníze poslala, ale nakonec jsem se ho zeptala na pár otázek, což mě zachránilo," řekla Světlana Kuzněcovová pro server GoTennis.ru. 

A nebylo to poprvé. Už dřív Rusce někdo napsal s prosbou o peníze, měl na fotce známého sportovce. Ale podle všeho nepůsobil tak důveryhodně, aby Kuzněcovová vůbec uvažovala o tom, že mu peníze pošle. 

Co vlastně druhý, vychytralejší podvodník od dvojnásobné grandslamové vítězky chtěl?  „Pomož mi, prosím. Moji příbuzní potřebují peníze k tomu, aby se dostali do karantény. Pošli mi, prosím, 50 tisíc rublů (přibližně 16 tisíc korun)," stálo v SMS. 

Jak je vidět, tak ruská tenistka si krizi způsobenou koronavirem "užívá" ve všech směrech. Tři dny zpátky se pochlubila na svých sociálních sítích příspěvkem, ve kterém podstupuje test na nákazu COVIDem-19. Nejdůležitější však je, že byl negativní! 

Kuzněcovovou musí trápit i pozastavení sezony. Na turnaji v Dauhá, který byl pro ní zatím poslední, prošla až do semifinále. Jednoznačně to byl překvapivý výsledek, Ruska tak ukázala, že má formu, kterou ovšem nemohla využít naplno.