Snad nám Bůh pomůže! Světová dvojka podpoří nemocnice a apeluje na krajany

- Filip Lefenda

Stejně jako během masivních australských požárů se i v době šířícího se koronaviru spojili tenisté po celém světě, aby svými finančními prostředky pomohli ke zmírnění krize. Naposledy tak učinila Rumunka Simona Halepová.

Ta se rozhodla věnovat peníze nemocnicím v Bukurešti a Constantě. Využity by měly být na nákup chybějícího zdravotnického vybavení.

Světová dvojka na svých sociálních sítích burcuje k solidaritě i své fanoušky. „Bohužel všichni procházíme velmi těžkým obdobím. Čelíme okolnostem, které jsme si před pár měsíci nedokázali představit. Na druhou stranu je to skvělá příležitost ukázat, že umíme být solidární a zodpovědní za své životy a za lidi kolem nás,“ promluvila Halepová ve videu.

„Zatímco zůstáváme doma, lékaři a zdravotnický personál vynakládají obrovské úsilí, aby léčili a zachraňovali životy,“ ocenila práci těch v „přední linii“ osmadvacetiletá Rumunka.

Ta na své krajany dále apelovala: „Řiďme se přesně podle pokynů úřadů. Každý z nás tím může přispět k vyřešení problému, který dramaticky ovlivňuje normální průběh života.“

Poté už vítězka posledního Wimbledonu oznámila, že pomůže nemocnicím v hlavním a rodném městě. „Rozhodla jsem se věnovat peníze na nákup potřebného zdravotnického vybavení a materiálu. Částka bude směřována nemocnicím v Bukurešti a Constantě. Tímto bych chtěla vyzvat každého, kdo může rovněž přispět, aby tak v rámci společného boje proti viru učinil. Mezitím se o sebe všichni starejme, buďme zodpovědní a pozitivní. Snad nám Bůh pomůže!,“ zakončila sdělení dvojnásobná grandslamová šampionka.