Zodpovědný přístup tuniského tenisty. Dobrovolně nastoupil do karantény

- Jan Havlovic

Malek Džazíri dělá vše pro to, aby snížil riziko nákazy koronavirem ve svém okolí. Šestatřicetiletý tenista nastoupil dobrovolně do čtrnáctidenní karantény. „To mi umožní, abych zabránil infikování mých blízkých,“ vysvětluje Džazíri své rozhodnutí. Podobný přístup zvolila například i Serena Williamsová.

Inkubační doba onemocnění koronavirem Covid-19 se odhaduje zhruba na dva týdny. I z toho důvodu se Malek Džazíri rozhodl odebrat do dobrovolné čtrnáctidenní karantény, aby neohrozil své blízké. 

Šestatřicetiletý tenista byl na začátku března v Guatemale, kde hájil barvy Tuniska v Davisově poháru. Poté se odebral do své domoviny, kde absolvoval vyšetření.

„Podstoupil jsem všechny nezbytné lékařské prohlídky. Dobrovolná karantény mi umožní, abych zabránil infikovaní mých blízkých v případě, že by u mě byla potvrzena nákaza koronavirem,“ vysvětluje Džazíri důvody, kterého ho vedly k tomuto rozhodnutí.

Bývalý 42. tenista světa zároveň vzkazuje svým krajanům, že není na místě brát situaci na lehkou váhu. „Chtěl bych vyzvat všechny lidi v Tunisku, aby dodržovali pravidla karantény.“

V Tunisku bylo k úternímu odpoledni potvrzeno 20 případů nákazy koronavirem.