Pauza 6 týdnů? Kdeže! Světová jednička předvídá černý scénář a přichází s otázkou

- Filip Lefenda

Kvůli celosvětovému šíření nového typu koronaviru zrušila ATP na šest týdnů veškeré turnajové dění. Podle bývalé světové jedničky ve čtyřhře Jamieho Murrayho (na snímku vlevo) by se ovšem nemuselo hrát až šest měsíců!

„Trochu mě znepokojuje, co se teď na okruhu bude dít,“ přiznal v rozhovoru pro Tennis Channel čtyřiatřicetiletý Brit, jemuž v žebříčku čtyřhry momentálně patří 26. pozice.

„Postupně se ruší veškeré sportovní akce. Pokud jde o koronavirus, měli bychom pomalu počítat s tím, že nebudeme hrát následujících čtyři až šest měsíců, dokud se virus nedostane pod kontrolu,“ přemýšlel nad možným scénářem bratr populárnějšího Andyho.

„Zajímalo by mě, proč nebyla snaha hrát turnaje za zavřenými dveřmi, bez diváků. Bylo to vůbec zvažováno? Snad se to v brzké době dozvíme,“ táže se vítěz 23 deblových akcí z okruhu ATP a někdejší světová jednička.

Turnajový kalendář je momentálně prázdný. Zápasy na okruhu ATP budou pokračovat nejdříve 27. dubna, ITF pak pozastavila své turnaje do 20. dubna. Veškeré soutěže zrušil vinou vyhlášení nouzového stavu také Český tenisový svaz.