Úprk z Antalye! Trojice českých tenistů se bojí izolace

- Michal Hladký

Adam Pavlásek, Petr Nouza a Johana Marková měli v tomto týdnu válčit na turnajích kategorie ITF v turecké Antalyi, kde dokonce všichni prošli prvním kolem. Jenže tento plán jim překazily čím dál přísnější nařízení vlády České republiky vůči šíření nákazy COVID-19, které mají tendenci se stupňovat, a tak raději česká trojice zvolila tu nejrozumnější variantu — odjezd z Turecka zpět na rodnou hroudu.

Johana Marková měla dnes sehrát v Turecku osmifinále, ve kterém by byla považována proti Němce Meyerové za jasnou favoritku. Adam Pavlásek se už těšil na zítřejší čtvrtfinále, jenže když všichni aktéři, společně s Petrem Nouzou, který se stále nacházel s Pavláskem v pavouku čtyřhry, zhodnotili situaci, raději se rozhodli z turnaje odstoupit. 

Odstoupilo více hráčů, v ženské i mužské části pavouka se například ze čtyř plánovaných čtvrtfinále čtyřhry dnes hraje jediné, ve třech zbývajících zápasech rozhodla o postupu skreč. Do semifinále postoupila i výše zmíněná dvojice Nouza, Pavlásek, protože jejich soupeři Španělé Lopez Morillo a Toledo Bague vzdali zápas dřív než Češi.

„Všichni letíme domů, bojíme se, že se poté nedostaneme zpět do ČR. Rozhodně je to takhle lepší, než následně tvrdnout v Turecku na hotelu s tím, že nám zrušili let," komentuje situaci pro Tenisový svět Petr Nouza. 

Podle informací, které našemu webu poskytl Petr Nouza, by měl turnaj pokračovat. „Každopádně od příštího týdne by měly být všechny další turnaje zrušeny," dodává český tenista. 

A jak to v Turecku vypadá? „Několik potvrzených případů tu je, nicméně je tu celkem klid. Bohužel je to vždy tak, že oficiální číslo je několinásobně nižší než reálný stav," popisuje Nouza.

Bohužel tato trojice nepatří mezi jediné Čechy, kteří se rozhodli vrátit. Před zápasem druhého kola odletěli i Filip Duda s Petrem Hájkem z egyptského Šarm-Aš Šajchu.