Paráda v Irakliu! Kolodziejová vyhrála sedm zápasů bez ztráty setu

- Jan Vojkůvka

Téměř 21 měsíců trvalo čekání Miriam Kolodziejové na úspěch v podobě zisku turnajového titulu. Tenistka, jež podstatnou část minulé sezony promarodila, se dočkala na antuce v Irakliu, kde ve finále zdolala Španělku Rebeku Masarovovou 6:4, 6:4.

Kolodziejová už během své kariéry figurovala ve třetí světové stovce. Po minulé sezoně, kterou ovlivnilo zranění, se však žebříčkem výrazně propadla a cesta zpátky je hodně trnitá. Výrazně jí ovšem může pomoci úspěch na turnaji v Irakliu, který byl dotován částkou 15 000 dolary.

Dvaadvacetiletá Češka musela na turnaji nastoupit do kvalifikace. Spolu s ní tak při cestě za titulem odehrála sedm zápasů, během nichž neztratila ani jeden set. A poprvé od konce června 2018, kdy vyhrála podnik ve švýcarském Klostersu, pozvedla nad hlavu turnajovou trofej.

Finále s Masarovovou začalo pro Kolodziejovou výtečně. Dvakrát soupeřce prorazila servis a vedla 5:0. Pak sice o oba brejky přišla, ale za stavu 5:4 se prosadila opět na returnu, díky čemuž se ujala vedení 1:0 na sety.

Druhá sada už nebyla od Kolodziejové tak úspěšná, co se vybudování náskoku týče. Naopak hned v prvním gemu si prohrála podání. Povedlo se jí ovšem vývoj sady otočit a dostat se do vedení 4:2, když v šesté hře znovu soupeřku brejkla.

Až do konce zápasu, tedy v dalších čtyřech hrách, si obě hráčky nedokázaly udržet podání. Masarovová napřed snížila na 3:4, aby následně opět přišla o podání a čelila porážce. Kolodziejové sice nedopodávala, ale v desáté hře si znovu na returnu došla pro vysněné vítězství.

Česká tenistka získala v Irakliu svou šestou singlovou trofej na okruhu ITF.