Ztráty pro Indian Wells. Účast odřekla světová dvojka a loňská finalistka

- Jan Havlovic

Blížící se obří tenisový turnaj v Indian Wells přišel po Rogeru Federerovi o další dvě hvězdná tenisová jména. Zranění nepustí do Kalifornie šampionku místního turnaje z roku 2015 Simonu Halepovou a loňskou finalistku Němku Angelique Kerberovou. Obě tenistky trápí zranění nohy.

Světová dvojka Simona Halepová vynechá již druhý turnaj v řadě. Šampionka z Dubaje odřekla účast v Dauhá a nyní se fanouškům neukáže ani v Indian Wells, kde před pěti lety slavila titul. „Jsem z toho hodně zklamaná. Zranění nohy, které jsem si přivodila před turnajem v Dubaji, mně stále limituje,“ odůvodnila Rumunka odhlášení z letošního ročníku BNP Paribas Open.

„Turnaj v Indian Wells je jedním ze zlatých hřebů tenisového roku, a tak jsem moc zklamaná, že tam letos nebudu. Už teď se těším na příští rok,“ vzkázala světová dvojka. Otazník visí také nad účasti Simony Halepové na turnaji v Miami, kde v loňském roce došla až do semifinále, ve kterém skončila na raketě Karolíny Plíškové.

Kromě Halepové se v Kalifornii neukáže ani Němka Angelique Kerberová, kterou stále trápí zraněná levá noha. Aktuálně 21. tenistka světa tak neobhájí v Indian Wells loňskou finálovou účast. „Doufala jsem, že v Indian Wells a v Miami budu schopna nastoupit, ale můj zdravotní tým mi to nedoporučil,“ vzkázala Kerberová, která odehrála poslední soutěžní zápas na konci ledna na Australian Open. 

Ve startovním poli BNP Paribas Open nadále figuruje 73 z 80 nejlepších tenistek světa (podle žebříčku WTA z minulého měsíce), včetně osmi Češek. Start plánují Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková a Kristýna Plíšková.