Nový trenér wimbledonské šampiónky? Kvitová zkouší v Tokiu bývalého kouče Clijstersové

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Petra Kvitová pokračuje v hledání nového trenéra a už probíhající turnaj v Tokiu by mohl tuhle otázku vyřešit. Na japonském podniku totiž aktuální českou dvojku doprovází Wim Fissette.

„Wim Fissette je s Petrou Kvitovou na turnaji v Tokiu. V současné chvíli zkouší možnost vzájené spolupráce, o níž se však rozhodne až v budoucnu. Petra nemá kam spěchat,“ uvedl pro Tenisový svět k možnému novému kouči šestadvacetileté tenistky Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která hráčku zastupuje.

Bývalý kouč Simony Halepové či Kim Clijstersové, to je šestatřicetiletý Belgičan Wim Fissette. Že není Fissette kdovíjakým nazdárkem, to dokazuje seznam jeho slavných svěřenkyň a také výčet společných úspěchů.

Kim Clijstersovou dovedl belgický trenér po jejím návratu na kurty po mateřství ke dvěma titulům na US Open, k tomu jejich spolupráce vyústila také k vítězství na Turnaji Mistryň v roce 2010 a k zisku trofeje na Australian Open na počátku roku 2011.

Fissettovi se však dařilo i s dalšími tenistkami. Němku Sabine Lisickou dovedl do finále Wimbledonu před třemi lety. O rok později, již s Rumunkou Simonou Halepovou skončil jen těsně pod vrcholem French Open.

Naposledy spolupracoval Belgičan s Viktorií Azarenkovou, která však letos v červenci oznámila přerušení kariéry kvůli těhotenství.

Kvitová by tak v případě navázání trvalé spolupráce s Fissettem měla letos už třetího trenéra. Na začátku ledna se po více než sedmi letech rozešla s Davidem Kotyzou. V dubnu pak začala trénovat s Františkem Čermákem, jejichž spolupráce však po vzájemné dohodě skončila po US Open.

 

So yes, that is Wim Fissette courtside applauding Petra Kvitova's break for 4-2. pic.twitter.com/FOBKcwqdkH

— René Denfeld (@Renestance) 20. září 2016