Dva týdny, dva tituly! Strýcová si podmanila i Dauhá

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Barbora Strýcová kraluje ženské čtyřhře. Po titulu v Dubaji se jí povedlo spolu s Tchaj-wankou Su-wej Sie vyhrát i turnaj v Dauhá a vybojovala během dvou týdnů dvě prestižní trofeje. Ve finále katarského podniku obě vyhrály nad dvojicí Gabrielou Dabrowskou a Jelenou Ostapenkovou 6:2, 5:7, 10:2.

Jeden z nejlepších párů současnosti se nachází ve skvělé formě. Strýcová se Sie si připsaly ve finále v Dauhá už osmé vítězství v řadě a celkově třetí titul v této sezoně (první získaly v Brisbane).

Finále měly výtečně rozehrané už na výhru za necelou hodinku hry. Po výhře 6:2 v úvodním setu se jim povedlo i ve druhém dějství utéct do vedení 4:1. Tento náskok ale neudržely a nakonec v dramatické koncovce přišly třikrát v řadě o podání.

Rozhodnout musel tak supertiebreak, v němž už Strýcová se Sie dominovaly. Připsaly si na své konto hned pět minibrejků a vyhrály drtivě 10:2.

V aktualizovaném žebříčku WTA Race si po vítězství v Dauhá navýšily svůj náskok na druhý pár Mladenovicovou a Babosou už na 790 bodů a stejně tak drží první dvě pozice v klasickém žebříčku čtyřhry, v němž je Sie o 90 bodů před Strýcovou.