Budeš nám chybět, Carlito! Kvitová se dojemně loučila s končící Španělkou

- Jan Havlovic

Petra Kvitová v úterý úspěšně vstoupila do turnaje v Dauhá, kde před třemi lety slavila titul. Třísetová výhra byla pro devětadvacetiletou Češku speciální, neboť se možná naposledy střetla v soutěžní zápase se Španělkou Carlou Suarezovou-Navarrovou, která po letošní sezoně ukončí kariéru. „Bude nám na okruhu chybět,“ vzkázala Kvitová.

Kvitová a Suarezová-Navarrová se potkávají na profesionálním okruhu již dvanáct let. Jejich premiérové střetnutí proběhlo v rámci Fed Cupu již v roce 2009. Obě tenistky si ve vzájemných soubojích nic nedarovaly, bilance je o něco příznivější pro Kvitovou v poměru 7:6.

„Je pro mě nebezpečnou hráčkou. Ráda hraje slice, má výborný bekhend a dokáže skvěle mixovat hru. Nikdy se nevzdává a bojuje za každého stavu,“ vyjmenovává Kvitová přednosti jednatřicetileté Španělky, která se rozhodla po této sezoně ukončit kariéru. 

Suarezová-Navarrová je mezi ostatními tenistkami podle slov Kvitové hodně oblíbená. „Carlita je výbornou osobou na kurtu i mimo něj a vždy hraje fair-play. Bude nám na okruhu chybět,“ citují světovou jedenáctku stránky WTA.

„Má také ráda fotbal, v tom si rozumíme,“ smála se věrná fanynka pražské Slavie.

Možná poslední tento česko-španělský souboj proběhl v Dauhá, tedy v městě, kde Suarezová-Navarrová vyhrála v roce 2016 svůj největší titul kariéry.

Úterní střetnutí Kvitové s tenistkou pocházející z Kanárských ostrovů vyznělo lépe pro Češku, která zvítězila 4:6, 6:3 a 6:0. „V těchto zápase je pro mě těžší najít můj rytmus, což se mi dnes naštěstí podařilo. To byl hlavní rozdíl mezi prvním a třetím setem,“ vysvětlovala Kvitová. 

Světová jedenáctka se s Carlou Suarezovou-Navarrovou dojemně rozloučila i na sociálních sítích. „Budu postrádat naše bitvy. Snad ještě jednu přidáme,“ doufá Češka, kterou v Dauhá čeká v osmifinále souboj s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.