WTA

Skvělý obrat! Kvitová dorazila Španělku kanárem

- Radek Štohl

Petra Kvitová se po nemoci vrátila vítězně. Žebříčkově druhá nejlepší Češka dvouhry ve druhém kole Dauhá otočila zápas proti Carle Suarezové-Navarrové, kterou porazila 4:6, 6:3, 6:0. Osmá nasazená se v osmifinále utká s přemožitelkou Barbory Strýcové Jelenou Ostapenkovou.

Kvitová se proti Suarezové-Navarrové utkala potřinácté v kariéře. Ačkoliv hráčky měly před vzájemným zápasem v Dauhá vyrovnanou bilanci, tak Španělka ovládla pět z posledních šesti duelů. Jednatřicetiletá tenistka také lépe zahájila úterní zápas.

V páté hře duelu se totiž zrodily první dva brejkboly, které měla na kontě bývalá šestá hráčka světa. Ten druhý využila a šla do vedení 3:2. Kvitová si své šance vypracovala za stavu 3:5 ze svého pohledu, ani jednu ze tří příležitostí v dlouhé hře však nezužitkovala. Suarezová-Navarrová naopak využila čtvrtý setbol.

Od druhého setu se zápas začal lámat. Kvitová udeřila brejkem ve druhé hře, další dvě šance neproměnila o dva gemy později. Za stavu 4:2 musela odvracet brejkbol, zásluhou přímého bodu z podání však hrozba byla minulostí. O chvíli později Češka při dalším servisu uzavřela druhou sadu.

Závěrečná sada již byla jednoznačnou záležitostí mladší tenistky. Během celého setu přišla o šest fiftýnů, Španělka jen v jednom gemu dosáhla na dva úspěšné míčky. Po třiadvaceti minutách hry a nadělném kanáru tak Kvitová slavila postup mezi šestnáctku nejlepších.

O čtvrté čtvrtfinále sezóny se potká s Jelenou Ostapenkovou (vzájemná bilance 3:3).

WTA

Qatar Total Open 2020, Dauhá (ženy, QAT, 3 240 445 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Carla Suárezová-Navarrová (ESP, 70.) – PETRA KVITOVÁ (11.) 6:4, 3:6, 0:6