WTA

Strýcová obhájila titul v Dubaji! V dramatickém deblovém finále přehrála Krejčíkovou

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová společně s Tchajwankou Sie úspěšně obhájily deblový titul na turnaji v Dubaji. Nejlepší deblový pár světa zvítězil v dramatickém sobotním finále, když porazil česko-čínskou dvojici Krejčíková, Čeng za necelé dvě hodiny hry po setech 7:5, 3:6 a 10:5. Strýcová se Sie navázaly na triumf z Brisbane a slaví druhý titul v sezoně. Pro třiatřicetiletou Češku je to již 29. deblový titul z okruhu WTA.

Sobotní deblové finále v Dubaji nabídlo plno zvratů. Barbora Strýcová se Su-wej Sie směřovaly za obhajobou titulu, když v první sadě zvítězily poměrem 7:5 a ve druhém setu vedly již 3:1.

Číňanka Čeng si poté vybrala druhý medical timeout, po kterém přišel obrat pátého nasazeného páru. Krejčíková s čínskou parťačkou získaly hned pět gemů v řadě a vynutily si rozhodující supertiebreak.

Česko-čínská dvojice byla v laufu a v supertiebreaku rychle vedla 3:0. Poté se ale znovu přihlásil ke slovu aktuálně nejlepší pár světa, který získal hned osm bodů v řadě a přiblížil se obhajobě titulu.

Strýcová se Sie si již slibný náskok vzít nenechaly a po výhře 7:5, 3:6 a 10:5 se mohly začít radovat ze zisku druhého titulu v této sezoně, kdy navázaly na triumf z australského Brisbane.

Barboře Strýcové se podařilo v Dubaji podruhé v řadě porazit v deblovém finále krajanku. Třiatřicetiletá Češka v loňském roce zvítězila po boku Sie nad párem Lucie Hradecká – Jekatěrina Makarovová.