Demolice! Krejčíková si v Dubaji zahraje o titul, finále bude pikantní hned ze dvou důvodů

- Filip Lefenda

Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Dubaji do deblového finále, když spolu se Saj-saj Čeng zdolaly americké duo Krawczyková, Riskeová dvakrát 6:2. Čtyřiadvacetiletá Češka, která startuje po boku o dva roky starší Číňanky podruhé v kariéře, v něm může narazit na krajanku Barboru Strýcovou, jež své semifinále odehraje v podvečerních hodinách.

Nasazené pětky na dvorci dominovaly. Za celý duel neztratily Krejčíková s Čeng ani jeden servis, samy poté dokázaly americkým protivnicím v každém setu dvakrát podání ukořistit.

Po hladké výhře dvakrát 6:2 si tak obě jmenované zahrají na podniku v Dubaji, jenž spadá do kategorie WTA Premier, o první společnou deblovou trofej.

Narazit mohou ve finále na nejvýše nasazený pár, jenž tvoří Barbora Strýcová se Su-wej Sie z Tchaj-wanu. Ty budou v pozdních odpoledních hodinách plnit roli favoritek proti kanadsko-čínské dvojici Gabriela Dabrowská, Šuaj Čang.

Krejčíková, jejíž stabilní parťačkou je krajanka Kateřina Siniaková, hraje v páru s Číňankou Čeng podruhé v kariéře. Před třemi roky spolu došly na antuce v Římě do čtvrtfinále.

Toto společné maximum na štědře dotované akci v Dubaji překonaly, když si během čtyř dnů připsaly už čtvrté vítězství. Kromě pátečních oponentek zdolaly Krejčíková s Čeng postupně i Guarachiovou s Rosolskou (6:4, 6:2), Garcíaovou s Mirzaovou (6:4, 6:2) a ve čtvrtfinále po velkém boji i Melicharovou se Sü (6:4, 5:7, 13:11).

Pikantním je fakt, že Krejčíková s Čeng spolu v tomto roce již jednou během finále na kurtu byly, avšak každá na opačné polovině. V Šen-čenu se zkraje ledna radovala Krejčíková. Jak dopadne jejich druhé – tentokrát společné letošní finále?

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 2 794 840 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, S. Čeng (CHN) – Krawczyková, Riskeová (obě USA) 6:2, 6:2