Triumf po třech letech! Hlaváčková s Hradeckou vyhrály čtyřhru v Quebecu

- Daniel Kubelka

Poprvé po více než třech letech se deblová dvojice Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká známá pod zkratkou H+H dočkala zisku turnajového titulu. Ve finále turnaje v kanadském Quebecu český pár přehrál duo Alla Kudrjavcevová, Alexandra Panovová ve dvou zkrácených hrách.

Úvodní sada finálového duelu se nesla ve znamení ztracených podání. Česká dvojice i jejich ruské soupeřky hned třikrát v jejím průběhu neudržely podání, nebylo tak divu, že za stavu 6:6 dospěl první set až do tiebreaku. V něm vydržel vyrovnaný stav jen do čtvrtého míčku, od skóre 2:2 už bodovala pouze česká dvojice.

Zatímco v první sadě měly oba páry na servisu velké problémy, druhé dějství nabídlo jiný obraz hry. Češky sice neudržely podání hned ve třetím gemu, vzápětí však reagovaly rebrejkem a dorovnaly na 2:2. I přes šance na obou stranách pak i druhá sada dospěla do zkrácené hry. V něm Hlaváčková s Hradeckou začaly čtyřmi body v řadě a získaný náskok udržely až do konce.

Hradecká si vítězstvím v Quebecu připsala na své konto již dvacátý titul na okruhu WTA, její deblová parťačka získala o dvě trofeje méně. V zítřejším vydání žebříčku WTA pro čtyřhru udrží Hlaváčková jedenácté místo, Hradecká se posune hned za ní na dvanáctou příčku. 

COUPE BANQUE NATIONALE QUEBEC (ženy, tvrdý povrch, 226.750 USD, finále čtyřhry)

Hlaváčková, Hradecká - Kudrjavcevová, Panovová  7:6(2), 7:6(2)