Clijstersová vtipkuje: Můj syn doufá, že brzy prohraji

- Jan Vojkůvka

Dvacátý ročník turnaje v Dubaji zažije jeden velký comeback. Kim Clijstersová se vrátí na kurty po více než sedmi letech a hned její úvodní zápas bude pořádnou prověrkou. Jak Belgičanka přiznala, její syn Jack by si přál, aby co nejdříve prohrála a mohla se vrátit domů.

Clijstersová to uvedla během rozhovoru s belgickými médii. „Když jsem odjížděla, tak mi syn Jack řekl – mami, doufám, že rychle prohraješ, protože chci, abys byla rychle doma. Bylo to vtipné,“ řekla.

Přitom je dost pravděpodobné, že Clijstersová skutečně prohraje hned svůj první zápas. Nejde jen o to, že dlouho nehrála a otazníky visí i nad její kondicí. Především jde o soupeřku, jíž bude čelit.

Hrát bude se španělskou favoritkou Garbine Muguruzaovou, jež by neměla mít problém s postupem do druhého kola. Ač by si sama Clijstersová přála něco jiného.

Na druhou stranu je nadšená z toho, že se vrátí konečně do akce. „Mám smíšené pocity. Ale nemohla jsem si vybrat lepší lokaci pro návrat. Cítím, že každý den dělám další a další krůčky ke zlepšení. A to je také cíl pro další měsíce. Pokračovat v tom,“ podotkla.

Souboj bývalých světových jedniček se uskuteční už v pondělí od 16 hodin.