Tři turnaje, nebo pouze jediný? Federerova antuková hádanka se zdá být rozřešena

- Marek Bartošík

Mnohé tenisové fanoušky jistě potěšilo, když se ve středu večer dozvěděli, že Roger Federer odehraje před Roland Garros ještě dva turnaje. S naprosto odlišnou informací, kterou získal od Federerova agenta Tonyho Godsticka, však přišel renomovaný novinář Rene Stauffer.

Jak bude vypadat antuková sezóna Rogera Federera? Zatímco včera se považovalo za jisté, že se osmatřicetiletý Švýcar zúčastní nejen Roland Garros, ale i dvojice Masters v Madridu a Římě, dnes je vše jinak.

Zkušený švýcarský novinář Rene Stauffer, autor knih o Rogeru Federerovi, od hráčova manažera Tonyho Godsticka získal informaci, že se Federer letos na antuce velmi pravděpodobně zúčastní pouze grandslamového Roland Garros.

O pouhých čtrnáct hodin dříve přitom italský Eurosport bez náznaku pochybností uvedl, že Federer po roce zavítá jak do Madridu, tak do Říma.

Švýcar, pro něhož je antuka nejméně oblíbený povrch, se loni vrátil na oranžovou drť po dvouleté pauze. V Madridu i v Římě postoupil do čtvrtfinále, v Paříži dokonce zaznamenal semifinále. Že se na antukovém grandslamu objeví i letos, oznámil s předstihem již loni v říjnu.

Federerův nejbližší plán zahrnuje zastávky na pětistovce v Dubaji (od 24. února) a severoamerických Masters v Indian Wells a Miami. Na této trojici turnajů obhajuje celkem 2100 bodů za dva triumfy a jedno finále. Posléze si švýcarský elegán na základě zjištění Stauffera nejspíše naordinuje bezmála dvouměsíční pauzu.