ITF v Říčanech: Kolodziejová titul nezískala, ve finále podlehla Gerlachové

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Miriam Kolodziejová ani na třetí pokus nezískala premiérový titul na okruhu ITF. Devatenáctiletá Češka po finálových porážkách v Poerstchachu a Praze nestačila v nedělním zápase o turnajový vavřín říčanského podniku na Němku Katharinu Gerlachovou a padla ve dvou setech, 5:7 a 2:6.

Devatenáctiletá česká tenistka MIriam Kolodziejová si potřetí za poslední měsíc zahrála ve finále turnaje ITF. V Říčanech byla její soupeřkou ve hře o její první trofej mezi dospělými o rok mladší Katharina Gerlachová z Německa, která plnila na říčanském podniku roli nasazené sedmičky. 

Kolodziejová vstoupila do svého třetího finále za poslední měsíc v dobré pohodě. Hned ve třetím gemu sebrala Němce servis a brzy vedla 3:1. Gerlachová ale nesložila zbraně a zanedlouho dorovnala na 3:3. Následující čtyři hry měly obě hráčky potíže se servisem a až do stavu 5:5 si nedokázaly udržet podání. Rozhodnutí tak přinesla dvanáctá hra, kdy Kolodziejová počtvrté v setu přišla o servis a nasazená sedmička Gerlachová tak získala první set po tuhém, takřka hodinovém boji výsledkem 7:5.

Získaný set jakoby mírnou favoritku duelu Gerlachovou nabudil. Němce totiž vyšel úvod druhé sady nejlepším možným způsobem. Ve druhé hře získala důležitý brejk a hned na začátek setu si vypracovala pohodlné vedení 3:0. Osmnáctiletá německá tenistka pak i přes šance Kolodziejové na zdramatizování duelu v závěru získaný náskok udržela až do konce a za hodinu a půl se mohla radovat z premiérového singlového titulu na okruhu ITF.

Gerlachová tak oplatila Kolodziejové porážku z úvodního vzájemného souboje. Ten odehrály obě hráčky na evropském šampionátu do 19 let v loňském roce ve švýcarském Klosters, kde česká hráčka zvítězila hladce ve dvou setech, 6:0 a 6:2.

Penta Trading Říčany Open 2016 (ženy, antuka, 10 000 USD, finále dvouhry)

Katharina Gerlachová (GER) - MIRIAM KOLODZIEJOVÁ  7:5, 6:2