Federer s Nadalem bavili Kapské Město! V exhibiční čtyřhře slavil výhru Gates

- Jan Havlovic

Rekordní návštěva přihlížela exhibičnímu duelu Rogera Federera a Rafaela Nadal, kteří měli za parťáky ve čtyřhře hvězdné osobnosti – Billa Gatese a Trevora Noaha. Na fotbalový stadion Green Point v Kapském Městě dorazilo v pátek večer bezmála 50 tisíc diváků. Výtěžek z této charitativní akce půjde na nadaci Rogera Federera.

Švýcarský elegán si zahrál v Jihoafrické republice vůbec poprvé v kariéře. Do rodné země jeho maminky Lynette dorazil k lokální premiéře také Federerův odvěký rival Rafael Nadal.

Na straně Rogera Federer se v exhibičním deblovém zápase představil Bil Gates. Rafael Nadal utvořil pro tento charitativní duel tenisový pár s hercem Trevorem Noahem. 

Z vítězství se v exhibiční čtyřhře radovali Federer s Gatesem, kteří porazili své soupeřem v zápase hraném na jeden set v poměru 6:3. Bouřlivý potlesk po zápase ale patřil pochopitelně oběma párům.

Hlavní tenisový zápas přišel ve večerních hodinách, kdy na dvorec v Green Point Stadium nastoupili k singlovému duelu Rafael Nadal a Roger Federer. Švýcarský tenista nastoupil v dresu jihoafrických rugbistů, úřadujících mistrů světa. 

Výtěžek z akce půjde na nadaci Rogera Federera, která funguje již od roku 2003 a podporuje vzdělání dětí žijících v chudobě v celkem šesti afrických zemích a Švýcarsku.

Exhibiční duel „The Match for Africa 6“ přilákal v pátek večer do ochozů fotbalového stadionu Green Point Stadium rekordních 50 tisíc diváků. 

Zápas v Kapském Městě tak sledovalo o bezmála sedm tisíc diváků více oproti stávajícímu rekordu, který od loňského listopadu drželo Mexiko. Do býčí arény Plaza de Toros dorazilo na souboj Rogera Federera a Alexandera Zvereva 43 tisíc diváků.