Gateserer! Federer přijal výzvu a hodlá strhnout diváky

- Radek Štohl

Ani po skončení Australian Open nebude o zábavu nouze. Již příští pátek se v Jihoafrické republice uskuteční charitativní exhibice, na které se z tenisových velikánů představí Roger Federer a Rafael Nadal. Ještě před zahájením dal o sobě vědět spoluhráč Nadala Trevor Noah. A to prostřednictvím Twitteru.

„Hele Rogere, ty a Bill Gates chcete proti mně a Rafaelu Nadalovi hrát čtyřhru!? Dobře, přijímáme vaši výzvu, ale připravte se na skutečnost, že publikum bude na naší straně! Uvidíme se v Kapském městě," rozepsal se Jihoafričan Trevor Noah na twitterovém účtě.

Odpověď na sebe sice nechala čekat dva dny, Roger Federer ale odpověděl a okamžitě přišel s novým nápadem. „Výzva přijata! Jaký je název vašeho týmu? Náš je Gateserer," zareagovala švýcarská legenda, která na letošním Australian Open dohrála v semifinále dvouhry.

Exhibiční duel by se měl odehrát na fotbalovém hřišti Green Point Stadium, kam se může vměstnat až 55 000 diváků. Pokud by na netradiční čtyřhru přišel plný počet možných návštěvníků, tak by se jednalo o rekord na tenisovém zápase. Ten v závěru listopadu překonal Roger Federer s Alexanderem Zverevem, na jejich duel dorazilo 42 517 fanoušků.