ITF v Říčanech: Čechová i Miklová postupují do semifinále

- Jan Havlovic, Radim Sochor

Říčanský turnaj má v pátek na programu své čtvrtfinálové zápasy. Postup mezi poslední čtyři hráčky si již zajistila dvojice Karolína Čechová a Barbora Miklová, obě hráčky dokázaly odstavit z cesty nasazené hráčky! Ve hře o vstupenku do semifinále je ještě Tereza Procházková, Miriam Kolodziejová a Magdalena Pantůčková.

První českou hráčkou, která se dokázala probojovat do semifinále, se stala Barbora Miklová. Osmnáctiletá tenistka si v pátečním čtvrtfinálovém zápase připsala další cenný skalp nasazené hráčky. Po Kanaďance Januskové, nasazené čtyřkry, dokázala odstavit z cesty také Ivu Primoraćovou z Chorvatska, turnajovou pětku. V první sadě vyhrála Češka jednoznačným poměrem 6:1, avšak ve druhém setu se radovala chorvatská tenistka. V rozhodujícím, třetím setu však byla na kurtu pouze Miklová, která po skvělém výkonu nadělila soupeřce kanára a mohla se začít radovat z postupu do semifinále! „Ze začátku jsem to čekala těžší, neboť jsem ji včera viděla hrát. První set jsem ale hrála hodně dobře, takhle dobře jsem snad letos ještě nehrála. Ve druhém setu jsem měla na začátku štěstí, soupeřka mě poté zlomila ve chvíli, kdy jsem nevyužila brejkbolu. Ve třetím setu soupeřku bolela noha, což mi dosti pomohlo,“ hodnotila Bára.

Postup do semifinále říčanského turnaje si zajistila rovněž Karolína Čechová! Hráčka, která musela projít kvalifikačním sítem, musela ve čtvrtfinále rovněž bojovat o postup ve třetím setu. Ukrajinka Zarycká kladka velký odpor, avšak svěřenkyně Milana Radvanovského zvládla lépe koncovku třetího setu a po výsledku 7:5, 1:6 a 6:4 si zajistila vstupenku mezi nejlepší čtyři tenistky tohoto turnaje! Karolína Čechová: „Jsem hrozně šťastná, že jsem postoupila. Zahrála jsem tady dobré zápasy, dnes jsem porazila Zaryckou, se kterou máme hodně vyrovnané zápasy, když spolu trénujeme. Zápas byl hodně nahoru, dolu. Byla jsem hodně nervózní, když mi to nešlo. Soupeřka mi to v rozhodujícím gemu hodně darovala, když udělala tři chyby a dvojchybu.“

Tereza Procházková nestačila na sedmou nasazenou Němku Katharinu Gerlachovou. V první sadě sice soupeřce značně zdorovala, ve druhé to ale příliš nešlo a Němka nadělila soupeřce kanára. „Byl to dobrý zápas, ona měla neskutečnou kondici, hrála mi neustále do bekhendu, který je slabší. Gemy byly dlouhé a hodně mě to vyčerpalo. Poté už jsem neměla příliš sil,“ zhodnotila prohrané čtvrtfinále Tereza Procházková.

Poslední zápas nabídl divákům české derby. Miriam Kolodziejová měřila síly s Magdalenou Pantůčkovou. Zápas se už od začátku vyvíjel jasným směrem, Kolodziejová potvrdila roli mírné favoritky a přehrála Magdu Pantůčkovou v první sadě 6:1. Ve druhé sadě byla Pantůčková nucena ze zápasu odstoupit, a tak na turnaji skončila. „Já si myslím, že Magda hrála celý zápas na jeden úder, neboť ji ty záda asi skutečně bolely. Já jsem dnes byla docela spokojená, ale musím ještě potrénovat, abych srovnala některé údery,“ hodnotila postupující tenistka.

Čtvrtfinále dvouhry

KAROLÍNA ČECHOVÁ - Anastasia Zarycká (UKR) (8) 7:5, 1:6, 6:4
Iva Primoraćová (CRO) (5) - BARBORA MIKLOVÁ 1:6, 6:3, 0:6
TEREZA PROCHÁZKOVÁ - Katharina Gerlachová (GER) (7) 4:6, 0:6
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ - MAGDALENA PANTŮČKOVÁ (2) 6:1, 1:0, skreč Pantůčková

Semifinále čtyřhry

BROŽOVÁ, POSPÍŠILOVÁ - KLADIVOVÁ, KŘTĚNOVÁ 4:6, 3:6
KOLÁŘOVÁ, Wernerová - NOVOTNÁ, TOMANOVÁ 6:3, 5:7, 8:10

PENTA TRADING Říčany open 2016 den po dni

15.9. ITF v Říčanech: Miklová i Kolodziejová jsou ve čtvrtfinále, postupuje i M. Pantůčková
14.9. ITF v Říčanech: Žovincová překvapivě vypadla s Kilnarovou, dál jde další šest Češek
13.9. ITF v Říčanech: Procházková, Kallmünzerová a Čechová postupují 
12.9. ITF v Říčanech: Osm vstupenek do hlavní fáze turnaje získalo pět Češek 
11.9. ITF v Říčanech: Kvalifikaci zahájilo hned dvacet domácích hráček, v prvním kole uspěla polovina z nich