Dva týdny a konec! Thiem ukončil spolupráci se členem týmu během grandslamu

- Jan Havlovic

Dominic Thiem ukončil po pouhých dvou týdnech spolupráci s trenérem Thomasem Musterem. Bývalý profesionální tenista byl členem týmu světové pětky pouhé dva týdny, spolupráce byla ukončena na základě vzájemné dohody. „Žádné osobní problémy, profesionální věci mezi námi prostě nefungovaly,“ okomentoval Thiem záležitost na sobotní tiskové konferenci po postupu do osmifinále Australian Open.

Dvaapadesátiletý Thomas Muster se přidal do týmu světové pětky na ATP Cupu, kde byl na Thiemovo přání kapitánem rakouského družstva. Test vyšel a bývalá světová jednička se stala před Australian Open součástí trenérského týmu Dominica Thiema.

Spolupráce dvou významných osob rakouského tenisu trvala pouhé dva týdny. Šestadvacetiletý Thiem v sobotu oznámil, že Muster již není součástí jeho týmu. „Spolupráci jsme ukončili. Nastavili jsme si to tak od začátku, že pokud se někomu nebude něco líbit, řekneme si to,“ prozradil Rakušan. 

„Žádné osobní problémy, profesionální věci mezi námi prostě nefungovaly,“ okomentoval Thiem spolupráci se slavným krajanem. Hlavním koučem pátého tenisty světa zůstává Chilan Nicolás Massú.

Thiem postoupil v sobotu do osmifinále Australian Open, když si poradil s Američanem Fritzem po setech 6:2, 6:4, 6:7(5) a 6:4. Během tohoto duelu již Muster v hráčské lóži nebyl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

hello second week

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem),Led 25, 2020 v 1:09 PST