Bratři Murrayovi truchlí, v 80 letech zemřel jejich dědeček Gordon

- Jan Vojkůvka

Britští tenisoví bratři Andy a Jamie Murrayovi se sice připravují na utkání semifinále Davis Cupu proti Argentině ve skotském Glasgow, jejich srdce jsou však naplněna smutkem po úmrtí jejich dědečka.

Gordon Murray, otec Willieho Murrayho, který se svou ženou přivedl na svět tenisové mágy Andyho a Jamieho Murrayovi, kteří vládnou singlovému a deblovému světovému tenisu, dle informací zveřejněných na webu Scotsman.com, zemřel tento týden ve svých 80 letech. Jeho vnuci, kteří po většinu roku cestují po světě na turnajovém kolotoči, jsou jeho smrtí zdrceni.

Oba tenisté se připravují ve Skotsku k utkání semifinále Davis Cupu proti Argentině s cílem postoupit opět do finále a zopakovat loňský triumf v prestižní tenisové týmové soutěži. Mohou ale být jejich výkony smrtí dědečka ovlivněny?

Andy Murray se ve čtvrtek nezúčastnil tiskové konference z osobních důvodů (později bylo uvedeno, že osobní důvody jsou vážného rázu kvůli úmrtí v rodině), ale k zápasu proti Argentině dle ujištění realizačního týmu určitě nastoupí.

Gordon Murray, který žil se svou ženou Ellen v Kilsythu ve Skotsku, byl velmi pyšný na úspěchy svých vnuků a oba ho navštěvovali vždy, když se do Skotska dostali. 

Zatímco Jamie má v plánu během víkendu odehrát jen čtyřhru, na Andyho čeká trojzápas, jenž zahájí v pátek utkáním proti Juanu Martinu Del Potrovi.