Úlet! Francouzský tenista chtěl po ballgirl nevídanou věc, zasáhl až rozhodčí

- Jan Vojkůvka

Elliot Benchetrit se v kvalifikaci Australian Open postaral o pořádně kontroverzní věc. Skoro by se dalo říct, že jeho chování bylo neuctivé. Alespoň tak to vidí například Martina Navrátilová, která mladého tenistu pokárala přes sociální sítě.

Benchetrit během kvalifikace na melbournský grandslam dokázal projít do hlavní soutěže, ale spíš než sportovními výkony se zapsal do podvědomí svým neobvyklým chováním. Ve finálovém kole se dopustil něčeho, za co ho musel pokárat i umpirový rozhodčí.

Když si během přestávky mezi gemy vyžádal občerstvení od jedné z ballgirl, ta mu, dle svých povinností, donesla banán, který požadoval. Pak ovšem požádal, aby mu banán oloupala! Naprosto nevídaná věc. Když Benchetrit svou žádost zopakoval, ohlédla se dívka na umpirového rozhodčího, zda skutečně musí tenistovi oloupat banán.

To ovšem nebylo její povinností a umpirový rozhodčí John Blom, jakmile se dozvěděl, co po ní tenista ze třetí stovky světa požaduje, zasáhl. Okamžitě řekl, že to dívka dělat nebude a ať si Benchetrit onen banán od ní vezme tak, jak je.

„Není tvůj otrok,“ prohlásil údajně rozhodčí.

Francouz si sice banán vzal, ale s hodně kyselým výrazem v obličeji. Následně se s rozhodčím dostal do rozepře a situace ho dost vytočila.

Na sociálních sítích se okamžitě stal terčem kritiky, jelikož si dovolil něco, co si nedovolí ke sběračům míčků ani největší tenisové hvězdy, ač třeba jsou k těmto nepostradatelným pomocníkům mnohdy sebevíc arogantní a povýšení.

„A co bude příště, hrozny? John udělal správnou věc, to je jasné,“ pochválila umpirového rozhodčího Martina Navrátilová.

Sám Benchetrit se ovšem s odstupem rozhodl bránit nařčení, že by se choval nějak špatně. „V rozhodujícím setu jsem požádal dívku, aby mi oloupala banán, protože jsem si na ruce natřel krém. Už to jednou udělala na začátku zápasu, ale tentokrát do toho vstoupil rozhodčí a řekl, že není můj otrok, a že si ho musím oloupat sám,“ přidal svou verzi Francouz.