Zašila se, větru přesto neunikla. Pořád jsme se tahaly, mrzí vyřazenou Šátralovou

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Ještě se ani nestačila pořádně vydýchat a již mířila k rozhovoru. Denisa Šátralová se při exkluzivním povídání pro Tenisový svět rozpovídala o tom, jak se ve druhém neúspěšném kole kvalifikace Australian Open vypořádala s nepříjemnými větrnými podmínkami. I přes porážku 6:3, 1:6, 2:6 se Stefanie Voegeleovou na letošní ročník však nezanevře. „Jsem ráda, že jsem si tu zahrála dva dobré zápasy. Mohlo to být lepší, mohlo to být i horší," vzala vyřazení realisticky.

S jedenáctou nasazenou soupeřkou bojovala hodinu a půl. Během klání nebojovala jen s favorizovanou protihráčkou. „Nebyla jsem úplně ve své kůži, ale tak to prostě někdy je. Bohužel navíc ani podmínky nebyly moc přívětivé, hodně foukal vítr, takže to bylo takové všelijaké. To mi úplně moc nesedlo," řekla po prohraném zápase.

V prvním setu Šátralová ztratila servis na 2:3, ale pak sadu čtyřmi hry v sadě otočila. „První set jsem zvládla dobře. Vrátila jsem se zpátky, nedělala jsem chyby, sedlo mi to. Soupeřku jsem přehrávala, ale pak se to otočilo," přemítala.

Druhý set sice Šátralová ztratila 1:6, ale jeho průběh byl daleko vyrovnanější, než napovídá výsledek." Ve druhém jsme se tahaly, utekla mi na 1:4. Důležitý byl ten gem, který jsem neuhrála na 2:3. Byla tam shoda, výhoda. Zahrála dobře. Myslím si, že bych se možná ještě trochu chytla, kdybych ho získala. Pak už to šlo rychle," poukázala na klíčový faktor druhé sady.

O postupu do finále kvalifikace tak musel rozhodnout třetí set. „Snažila jsem se chytit začátek, což se mi docela podařilo. Pak přišel důležitý brejk za stavu 2:2. Tam jsem to neustála, " připomněla pátou hru, ve které měla při vlastním podání gembol. Následně měla šanci na brejkboly, za stavu 0:30 na returnu však soupeřka trefila dvě esa. „Zrovna dobře zapodávala. S tím člověk asi nic neudělá," nechtěla se zabývat potenciálními šancemi.

Při zpětném hodnocení se Šátralová dostala i k tomu, co pravděpodobně zápas rozhodlo. „Možná jsem se zašila, dělala jsem více chyb než v prvním setu. Ona se ustálila a zahrála pak lépe, hlavně se pak zlepšila na servisu a přestala chybovat. Lépe se srovnala s podminkami. Mně se to už nesešlo," přiznala česká tenistka.

Zatímco v předešlých dnech se tenisté museli vypořádat s přítomností kouře z nedávných požárů v Austrálii a úmornými vedry, tak ve čtvrtek hlavní aktéry spíše sužoval nepříjemný vítr. Zápas Voegeleové a Šátralové se ke všemu odehrál na otevřenějším kurtu číslo pět. „Nad tím jsem ani nepřemýšlela. Sice foukalo, ale podle mě všude fouká stejně. Nevím, jestli na trojce, kde je uzavřenější kurt, je to trochu mírnější, ale foukalo dost. Pro obě to bylo stejné. Bohužel pro mě to bylo s mojí hrou nepříjemnější," reagovala na odlišné podmínky.

Na prvním grandslamu sezóny Denisa Šátralová setrvá do soboty, následně odletí zpátky domů. Ačkoliv se do hlavní soutěže nedostala, své vystoupení bude hodnotit pozitivně. „Vždy máte menší cíl. Mým cílem je v podstatě je to zdraví," neopomenula zmínit časté trable, kvůli kterým vynechává řadu turnajů.

„Když nejsem zdravá, tak to nejde. Jsem ráda, že jsem zahrála dva dobré zápasy. Mohlo to být lepší, mohlo to být i horší. Není to tak, že bych se vracela s nula body. Alespoň to kolo jsem uhrála. Z loňska nic neobhajuji, takže si alespoň trošku polepším," dodala s úsměvem na závěr Češka, která o nejbližších tenisových plánech musí teprve pořádně popřemýšlet. S rankingem na začátku třetí stovky však bude plánovat menší turnaje.