Australian Open: Melbourne trápí kouř i déšť. Krejčíková stihla čtyři gemy, zbytek programu odložen

- Filip Lefenda

Program druhého dne grandslamové kvalifikace musel být v Melbourne vinou špatné kvality ovzduší nejprve o tři hodiny posunut. Další zápasy narušil vytrvalý déšť, Barbora Krejčíková stihla uhrát s Maďarkou Bondarovou jen čtyři gemy a duel se tak bude dohrávat za stavu 2:2 ve čtvrtek. Odloženy byly i ostatní zápasy, počkat si proto musí i Zdeněk Kolář, jenž se střetne s Američanem Wolfem rovněž až po půlnoci našeho času.

Do grandslamové kvalifikace vstoupila ve středu Barbora Krejčíková, proti Maďarce Anně Bondarové ale stihla uhrát jen čtyři gemy. Za stavu 2:2 v úvodním setu totiž začalo v Melbourne pršet.

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková startuje v kvalifikaci Australian Open už šestým rokem po sobě, do hlavní soutěže ve dvouhře se ale zatím nikdy nedostala.

To Zdeněk Kolář, jenž startuje na australském kontinentu v grandslamové kvalifikaci počtvrté, se na kurty během středy nedostal vůbec. Český tenista si musí na svůj duel s rozjetým Američanem Jeffreym Johnem Wolfem, vítězem posledního challengeru v Nové Kaledonii, počkat rovněž do čtvrtka. 

Pokud tak počasí dovolí, objevit by se mělo během čtvrtka na scéně hned pět českých zástupců. O postup do finálového kola kvalifikace totiž budou bojovat Lukáš Rosol, Denisa Šátralová a Tereza Martincová.

Australian Open (AUS, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace mužů
ZDENĚK KOLÁŘ (225.) – Jeffrey John Wolf (USA, 181.) odloženo na 16.1., 00:05

1. kolo kvalifikace žen
Anna Bondarová (HUN, 222.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (127.) 2:2 přerušeno, dohrávat se bude 16.1. přibližně od 03:00