Australian Open přichází o hvězdy. Odhlásila se loňská kometa i věčně zraněný bojovník

- Jan Vojkůvka

První grandslam nové sezony se bude muset obejít bez dvou předních tenistů mužského i ženského okruhu. Turnaj v Melbourne budou muset vynechat Juan Martin Del Potro a Bianca Andreescuová.

Devatenáctiletá Andreescuová oznámila své rozhodnutí na Twitteru. „Rehabilitace probíhá dobře, každým dnem se cítím lépe a silněji, ale po debatách se svým týmem a po doporučení od lékařů jsem se rozhodla Australian Open tento rok vynechat,“ napsala Kanaďanka.

Kometu minulé sezony, která oslavila životní rok i prvenstvím na US Open, se zranila během Turnaje mistryň v Šen-čenu. Tehdy uvedla, že slyšela, jak jí v koleni doslova prasklo. A nadále se nedokázala dát zcela dohromady.

„Bylo to velmi těžké rozhodnutí, protože v Melbourne hraji hrozně ráda, ale musím respektovat stav svého těla a plán rekonvalescence svého kolene. Je bohužel příliš brzy,“ dodala.

Světová šestka ovšem není jediná, která bude muset Australian Open vynechat. Problémy má Argentinec Juan Martin Del Potro. Toho během kariéry trápí vleklá zranění a ani sezonu 2020 nebude moci odehrát kompletní.

Zranění kolene, které utrpěl v červnu na turnaji v Queen's, ho dál drží mimo kurty. Nestihne ani úvodní grandslam tohoto roku. „Náš dvojnásobný čtvrtfinalista Juan Martin Del Potro se odhlásil z Australian Open a bude dál pokračovat v léčbě svého zranění kolene,“ oznámili pořadatelé grandslamu v Melbourne na Twitteru.