WTA

Famózní začátek a konec! Kvitová v semifinále ztratila vedení

- Radek Štohl

Potenciální české finále v Brisbane se neuskuteční. Petra Kvitová v semifinále prohrála s Madison Keysovou 6:3, 2:6, 3:6, když přišla o náskok 6:3, 2:0. Ve třetí sadě se jí dvakrát podařilo reagovat na brejk soupeřky, Keysová však vždy vrátila vedení o dva gemy na svoji stranu.

Tenistky se utkaly již posedmé v kariéře, poprvé však od sezóny 2016. Do sobotního zápasu vstupovaly s vyrovnanou bilancí, ta se však po skončení duelu mírně překlopila na stranu Američanky. Vše ale mohlo být úplně jinak.

Kvitová totiž do zápasu vstoupila fantasticky. Soupeřku přehrávala skvělými returny, opírala se o skvělé podání. Když už za stavu 3:1 musela odvracet tři brejkboly, tak nepříjemnou situaci ustála. Výsledkem byl stav 5:1. Za této situace sice Češka ještě set nedopodávala, o dva gemy později ale sadu již získala.

Druhé dějství začalo ještě lépe. Pátá nejvýše nasazená hráčka turnaje po zisku brejku vedla 2:0 a měla našlápnuto k postupu. Ve čtvrté hře si ovšem ztratila podání a od té chvíle to vypadalo, jakoby se na kurtu nemohla pořádně najít. Do zbytku sady začalo upadat vypracované sebevědomí, její returny již tak soupeřku neohrožovaly. Keysová ji ve druhé sadě brejkla ještě třikrát, šlo se tak do závěrečné sady.

Ačkoliv byly úvodní gemy poklidné, tak za stavu 1:2 si Kvitová přišla o servis. Vzápětí se jí podařil rebrejk, ale situace se ztracenými servisy se znovu opakovala. Keysová se tak dostala ke stavu 5:3. Před devátou hrou si tenistky vyměnily rakety, což nakonec vyhovovalo Američance. Kvitová sice získala úvodní dva fiftýny gemu, na výhru to přesto nestačilo.

ATP/WTA

Brisbane International (ženy, AUS, 1 434 900 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
PETRA KVITOVÁ (7.) – Madison Keysová (USA, 13.) 6:3, 2:6, 3:6