WTA

Těžký zápas, ulevila si Plíšková po další výhře. Ve vzduchu visí české finále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková udělala v Brisbane další krok za obhajobou loňského titulu. Světová dvojka ve čtvrtečním čtvrtfinále přehrála Američanku Alison Riskeovou za necelé dvě hodiny 7:6(6) a 6:3. „Nevím, co to s námi je, ale vždy proti sobě hrajeme výborný tenis,“ ocenila Plíšková v pozápasovém rozhovoru kvality Američanky. V semifinále narazí na Japonku Ósakaovou.

Druhá nejlepší tenistka světa zůstává v Brisbane po vypadnutí Ashleigh Bartyové nejvýše nasazenou hráčkou. Plíšková přidala na oblíbeném podniku v Queensland Tennis Centre již dvě výhry a zajistila si místo mezi nejlepší čtyřkou. 

Sedmadvacetiletá Češka přehrála v pátek již posedmé v řadě Alison Riskeovou, tentokrát 7:6(6), 6:3. „Je to s ní vždy těsné. Nevím, co to s námi je, ale vždy proti sobě hrajeme výborný tenis,“ ocenila Plíšková kvality devětadvacetileté Američanky, která si v Brisbane připsala skalpy Muchové a Strýcové.

„Máme podobnou hru, většinou se hraje tiebreak. Tentokrát jsem byla šťastnější,“ řekla Plíškové poté, co pomstila dvě své krajanky.

Zápas se lámal v tiebreaku prvního setu, ve kterém Riskeová promarnila dva setboly. „Jsem ráda, že jsem zvládla vyhrát ve dvou setech. Byl to těžký zápas,“ ulevila si světová dvojka. 

Plíšková pokračuje v tažení za již třetím titulem z Brisbane. Její další soupeřkou bude Japonka Naomi Ósakaová, která ve čtvrtfinále přehrála ve třech setech Nizozemku Bertensovou. „Viděla jsem její dnešní zápas, hrála velmi dobrý tenis. Bude to pro mě výzva,“ vyhlíží Češka sobotní partii. 

Ve vzduchu tak stále visí ryze české finále, tedy souboj Karolíny Plíškové s Petrou Kvitovou. Druhá jmenovaná zaznamenala v Austrálii již tři výhry a v semifinále vyzve Američanku Madison Keysovou, přemožitelku Marie Bouzkové z prvního kola.